Vitorlás Földkerülés Sailing circumnavigation Segelfahrt um die Erde 2016-2019, Die Erdumseglung für ein edeles Ziel Vuelta al Mundo a Vela 2016-2019! Sailing circumnavigation Giro del mondo in barca a vela 2016-2019 Sailing circumnavigation

TENGERNYI MOSOLY: Karitatív Cél 🙂

Kedves Érdeklődő és Leendő Útitársunk!

Ki ne álmodozott volna élete Nagy Kalandjáról, távoli földrészekről, tengerekről, óceánokról, titokzatos és egzotikus szigetekről, országokról, városokról, emberekről, szokásokról, hosszú és izgalmas utazásokról, ki ne szerette volna átélni mindezt?

Sajnos legtöbbünk számára ez az álom az is maradt: dolgos hétköznapok, munka, a mindennapok taposómalma, család, gyerekek, idő- és pénzhiány, egyszóval a hétköznapok “kalandjain” túl csak a filmeken, könyveken keresztül élhettük át álmainkat.

Vitorlás földkerülő
terv_2

Én is ugyanebben a cipőben jártam egészen 2008-ig, amikor az agyamba fészkelte magát egy gondolat, ami nem hagyott nyugodni és úgy éreztem meg kell tennem egy lépést, ami akár a Nagy Kaland első lépése is lehet. Ezt követte a második lépés, ez a honlap, melynek bemutatkozó mondatait olvasod. Őszintén szólva, erősen motivált néhány közelmúltban látott film is, melyek nagy hatással voltak rám. Gondolok itt a Békés harcos útja és a Walter Mitty titkos élete című filmre Ben Stiller-el, melyek lényege, hogy az álmainkat meg kell valósítani, ki kell lépni a hétköznapokból és meg kell változtatni a saját sorsunkat, mert ha mi nem tesszük meg, akkor senki nem fogja megtenni helyettünk! Egyre kevesebb időnk lesz arra, hogy megvalósítsuk azt, amit szeretnénk.

Az utazás tervezésében komolyan inspirált a Chichester, Moitessier, Jack London, Fa Nándorék, Kopár István, Rakonczay Gáborék vagy éppen Méder Áron földkerülése a mini vitorlással.

( A híres Föld-kerülő Chichester emlékfala Londonban a hajójáról elnevezett Gipsy Moth pub-ban )

Nem a magányos földkerülők teljesítményét szeretném megismételni és nem is törünk rekordra. Szeretném bemutatni azt, hogy akaraterővel, sok munkával, céltudatossággal, egymás iránti szeretettel képesek vagyunk megvalósítani az álmainkat és végig csinálni egy nagy utazást, olyan útvonalon, ami nem a szokásos “minél gyorsabb” földkerülő útvonal vagy a “kényelmesebb” de persze szintén veszélyes kelet-nyugati két csatornát érintő irány. Hanem komoly vargabetűkkel egy felfedező, világmegismerő, túra-földkerülésről van szó. Nem csak magamnak, de másoknak is szeretnék élményt nyújtani, akár velünk tart kisebb nagyobb szakaszon, akár csak sajtón, interneten, filmeken követi utunkat és érdeklődik az út során megélt kalandjaink, felfedezéseink iránt.

A Nagy Kaland már régen a fejemben van, sokszor átgondolva, tervezgetve, számolgatva, de valahogy sosem kívánkozott ki ennyire belőlem, mint ahogy most. Meg akarom osztani veled, veled aki olvasod ezeket a sorokat és talán ugyanúgy gondolkodsz a fentiekről ahogy én, és ugyanúgy nem merted eddig megtenni azt a bizonyos első lépést.
Most megteszem helyetted és ennek akár Te is részese lehetsz, ez csak tőled függ!

A tervezett utazás részletei:

– A Föld megkerülése egy erre az útra tervezett vitorlással (45 láb nagyságúval), biztonságos felszereléssel. – biztonságos, kikötőről kikötőre haladó, nem időfüggő utazás, vagyis tart ameddig tart, kb 3-3.5 év közötti a tervezett visszaérkezés, figyelembe véve az uralkodó szél és áramlási viszonyokat is, minimális motoros közlekedéssel, a szél erejét a legjobban és legoptimálisabban kihasználva.

– Indulás Budapestről a Dunán lefele, és érkezés Budapestre a Dunán fentről.

Szeretnék majd minél többet publikálni, szívesen írok, nyilatkozok a médiának, újságoknak, riportokat adok, folyamatosan dokumentálva az utazást. Blogot vezetek a felkészülésről és az út alatt, melyben nyomon kísérhetitek a mindennapjaimat a hajón.

Az egész úton végig kamerával, fényképezőgéppel rögzítek mindent. A profi fényképminőségek eléréséhez, Boros Ferenc Fotóművész ad továbbképzést. Szeretném bemutatni az út során érintett országokat, városokat, szigeteket, idegenforgalmi szempontból, egy hétköznapi turista látószögéből is. Szeretnék ezekről a helyekről minél többet megtudni, bemutatni, megmutatni, hétköznapi hasznos tanácsokat adni az oda látogatóknak, bemutatva akár a mi élményeinket, botlásainkat, megoldásainkat is.

Kalandjainkról, az útról könyvet írok majd. Nagyon fontosnak tartom a környezetvédelmet, szeretném bemutatni tapasztalataimat az út során ezzel kapcsolatosan is és persze ezen a téren én is mindent megteszek majd (környezetbarát mosó, mosogató, mosdószerek használata, az olajok, nem bomló hulladék gyűjtése, napelemek használata stb.).

Mint gyakorló és a különböző nemzeti konyhák iránt érdeklődő hobby szakács, szeretném megismerni, megkóstolni és bemutatni a helyi ízeket és azok elkészítését egy képes, videós, úti-szakácskönyvben. Szeretném megtapasztalni, felmérni és leírni az adott helyeken kapható söröket, borokat, egyéb jellemző italokat is.

Tervezem felvenni a kapcsolatot az úton az érintett helyeken élő magyarokkal, bemutatni hogyan élnek, hogyan tudják megőrizni magyarságukat és milyen módon kötődnek származásukhoz és az anyaországhoz. Szeretném megismerni az adott hely magyar vonatkozású történelmi eseményeit, érdekességeit.

Motivációink a nagy úthoz avagy válasz a miértre:
Önmegvalósítás
• Segítőkészség
• Adománygyűjtés nemes, karitatív célra
• Kitörés a megszokásból
• Szabadságvágy
• Kalandvágy
• Természetszeretet és környezetvédelem

Close Menu