Vitorlás Földkerülés Sailing circumnavigation Segelfahrt um die Erde 2016-2019, Die Erdumseglung für ein edeles Ziel Vuelta al Mundo a Vela 2016-2019! Sailing circumnavigation Giro del mondo in barca a vela 2016-2019 Sailing circumnavigation

VITORLÁS FÖLDKERÜLÉS 2016-2019

„Tengernyi mosoly”

Egy vitorlás, egy elszánt ember, egy nemes cél és tengernyi boldogságtól sugárzó gyermeki arc. Légrádi Márk már túl van számos megmérettetésen és fájdalmon. Ő tudja milyen érzés az, amikor valaki a cél előtt bukik el, mert a körülmények úgy akarják. De nincs az az akadály, amit kellő eltökéltséggel és kitartó munkával ne lehetne leküzdeni. Teszi mindezt önmagáért, az álmai megvalósításáért és teszi ezt azért a számtalan szomorú tekintetért, melyek valamilyen betegség elleni harc jeleit hordozzák. Az Egy ország egy Gyermekért program, az egyes országokban adományokat gyűjt az erre leginkább rászoruló gyerkőcök részére. Márk számára ez a fajta kihívás nem lesz idegen terep, mert majd egy évtizede elkötelezett segítője sérült embertársainak, élete során önfeláldozásból számos alkalommal vizsgázott már jelesre.

„Van egy híd… Egy olyan híd, amelyhez nem kell kő, nem kell beton, nem kell építőmunkás. Mégis, szilárdabb, erősebb bármilyen emberkéz alkotta hídnál. Nincs állandó helye, mindig ott keletkezik, ahol szükség van rá. Ott keletkezik, ahol két ember találkozik. Két ember, aki szereti egymást, akinek szüksége van egymásra. Mert ez a híd mosolyból épül. Ott és akkor. A mosolyhíd.” – Csitáry-Hock Tamás

Ezt a mosolyhidat építi Márk, melynek pillérei azok az adományok és felajánlások, melyek ezt a gigantikus vállalkozást lehető teszik.

Ő nem valamit ad ebbe, ő MINDENÉT felteszi erre az útra és arra, hogy önfeláldozó segítségével tengernyi mosoly igazolja az emberi jóság hatalmát. Három év alatt országokon és kontinenseken átívelő fantasztikus utazásban lesz része mindazoknak, akik követik majd ebben, akár személyesen, akár felajánlások, adományok formájában vagy a különböző kommunikációs csatornákon keresztül. Sokaknak ismerős lesz majd egy-egy állomás. Ez nem véletlen, hiszen a vitorlás Gál József családi földkerülésének fontosabb mérföldköveit is érinti majd. Folyamatos dokumentálás mellett rendkívül érdekes lesz látni a változásokat az évekkel ezelőtti állapotokhoz képest.

A munka már gőzerővel folyik, egyre jobban színesedik az a bizonyos rajz, melyet Márk anno félve, remegő kézzel skiccelt fel egy gyűrött papírlapra akkor, amikor ezt az álmát megpróbálta maradandóvá tenni önmaga és a többi ember számára.

Légrádi Márk
Skipper
Close Menu