főoldal
Vitorlás Földkerülés Sailing circumnavigation Segelfahrt um die Erde 2016-2019, Die Erdumseglung für ein edeles Ziel Vuelta al Mundo a Vela 2016-2019! Sailing circumnavigation Giro del mondo in barca a vela 2016-2019 Sailing circumnavigation

Aki a hajóhoz szükséges vitorlázatot, lazy jack-et és sprayhood-ot biztosítja számunkra, ki vajon Ő?

Aki a hajóhoz szükséges vitorlázatot, lazy jack-et és sprayhood-ot biztosítja számunkra, ki vajon Ő?

A hajó vitorlázata szinte a legkényesebb téma, ugyanis három és fél évig működnie kell, folyamatos üzemben. A grósz (nagyvitorla) úgynevezett telilatnis (vízszintes teljes hosszúságban elnyúló merevítő)lesz, az erők jobb eloszlatásáért, ez fontos a reffeléseknél (művelet: ha a hajó folyamatosan jobban dől az optimális szögnél, célszerű reffelni azaz a vitorlafelületet csökkenteni). vitorla típusok, vitorlavászon, vitorla árnyékoló, vitorlakészítés, Vitorlajavítás, Tartós túravitorla, reklámfelület, matrica, vitorlafestés, vitorlaanyagok, Vitorlakészítés számítógépes tervezéssel. Riggtervezés, Vitorlatartozékok, vitorla zsákok, lazy jack, bimini, sprayhood, versenyvitorla ár
Hasznos az is, hogy a vitorlázat átmenetet képez a versenyvitorla és a túravitorla között, de ezt a számítógépes tervezésnél nagy odafigyeléssel meg lehet tervezni. A varratoknál nem elég csak varrni a vásznakat, már a vágást is hőkéssel kell végezni, hogy a szálak ne tudjanak foszlásnak indulni. Ezt követően ragasztani és varrni kell az illesztéseket.

A riggtervezés is nagyon fontos dolog, főleg a reffsor esetében (Nem minden nagyvitorlán van, vízszintesen elhelyezkedő a vitorlába belepréselt karikákból, mindkét oldalra a bumm vastagságától függően zsinórok lógnak ki, amit vitorla csökkentés esetén a bummhoz kötünk) illetve körülötte elkerülhetetlen a vászon megerősítése, vastagság növelése.

A spinnaker elengedhetetlen egy hosszú távú túravitorlázás esetén, ami által a hátszéltől fél szélig tartó terjedelemben, kellemes szélben kényelmesen, gyorsabban lehet menni, mint a többi vitorlázattal össesen. Ez persze a körülményektől is függ.

A hajón lesz lazy jack (bummra szerelt vitorla tároló zsák) amiben a vitorlát lehet tárolni, így óvva a napsugárzástól (UV) Az orrvitorlából két típus előnyös, a viharfock és genoa (génua) amit fock rollerrel lehet állítani. a genoa (génua) topp Forstag-os (rögzíti a hajó orrát az árbochoz, erre húzzák fel az orrvitorlát) lesz ami azt jelenti, hogy a hajó orrától az árbóc csúcsáig ér.

Sokan használnak Biminit (mostanában, divatba jött a koppitot eltakaró napernyő, esernyő, anyaga ponyva) de ez a vitorlázást 100%-ban zavarja, nem lehet tőle látni a vitorlát és az árbócon lévő széljelzőt sem. Ezért a földkerülő hajón ilyen nem lesz.
Ellenben a sprayhood (a hullám ok és szél ellen ad menedéket a fedélzeten anyaga szintén ponyva) nagyon hasznos és ez lesz egy picit jobban meghosszabbítva, így részben hajaz a biminire, de mégsem zavarja a kilátást.

vitorla típusok, vitorlavászon, vitorla árnyékoló, vitorlakészítés, Vitorlajavítás, Tartós túravitorla, reklámfelület, matrica, vitorlafestés, vitorlaanyagok, Vitorlakészítés számítógépes tervezéssel. Riggtervezés, Vitorlatartozékok, vitorla zsákok, lazy jack, bimini, sprayhood, versenyvitorla árvitorla típusok, vitorlavászon, vitorla árnyékoló, vitorlakészítés, Vitorlajavítás, Tartós túravitorla, reklámfelület, matrica, vitorlafestés, vitorlaanyagok, Vitorlakészítés számítógépes tervezéssel. Riggtervezés, Vitorlatartozékok, vitorla zsákok, lazy jack, bimini, sprayhood, versenyvitorla árvitorla típusok, vitorlavászon, vitorla árnyékoló, vitorlakészítés, Vitorlajavítás, Tartós túravitorla, reklámfelület, matrica, vitorlafestés, vitorlaanyagok, Vitorlakészítés számítógépes tervezéssel. Riggtervezés, Vitorlatartozékok, vitorla zsákok, lazy jack, bimini, sprayhood, versenyvitorla ár

• vissza a támogatókhoz
• tovább a bútorokhoz
• tovább a vitorlázathoz
• tovább a Fa rétegelt lemezhez


A hammergrafika kiadványszerkesztés (dtp), grafikai tervezés, nyomdai előkészítés,
Névjegykártya a molinó,  kiadványok a nagyobbakig, a grafikai tervezés weboldal tervezés, arculat tervezés